Hans Egedes Kirke skal være bæredygtig

tobias simonsen hans egedes kirkeNyt udvalg under Menighedsrådet vil gøre Hans Egedes Kirke til en grøn kirke, hvor bæredygtighed er en del af både prædikener og arbejdsgange.

Grøn Kirke? Det lyder specielt, men mange kirker i Danmark arbejder på at blive bæredygtige - både når det gælder  kirkens drift, kirkens arrangementer i lokalsamfundet og præstens prædikener. 

Efter menighedsrådsvalget i november 2020 trådte et nyt menighedsråd sammen med Maria Horn Rasmussen som ny formand, og kort efter blev der nedsat en Grøn Gruppe. Den arbejder nu på at få Hans Egedes Kirke, som også er Nordhavns Kirke,  certificeret som Grøn Kirke. Det er der allerede 268 andre kirker i Danmark, som er. 

Bag Grøn Kirke står Grøn Kirke-Gruppen under Danske Kirkers Råd. For at blive Grøn Kirke skal man arbejde med en tjekliste med 48 punkter inden for 6 kategorier. Når man kan sætte kryds ved 25 punkter med mindst to punkter i hver kategori, kan man registrere sig som Grøn Kirke. 

Tobias Simonsen er medlem af Grøn  Gruppe i Hans Egedes Sogn, og for ham er det helt naturligt at kirken også arbejder med bæredygtighed på alle niveauer.

"Kristendom har en grundlægende forvalterskabstanke. Mennesket er herre på jorden, men det betyder ikke at vi kan gøre hvad vi vil med den. Faktisk bør vi efterlade jorden i bedre stand, end da vi fik den. Der kommer mange geretationer efter os. Vi har den kun til låns," siger Tobias Simonsen. 

Arbejdet i Grøn Gruppe er kun lige startet, og på grud af Corona må de første offentlige arrangementer omkring bæredygtighed vente lidt endnu. Men  det er planden at alle sognets medlemmer skal inviteres med i arbejdet. 

"Vi glæder os til at invitere alle med i arbejdet, og er klar med  flere aktiviteter. Foreløbig har vi synliggjort vores mål på hjemmesiden, på plakater og i det seneste kirkeblad. Bæredygtighed skal være med i alt hvad vi laver. Lige fra prædikener til kirkens daglige drift," siger Tobias.

Søges: Præstebolig i Nordhavn

Frisk luft i menighedsrådet - og ny formand på vej

DEBAT:

  • Nervepirrende støj fra metroen

    henrik saleeKære Metro, Stort tillykke med 1 års fødselsdagen, du blev nok født lidt for tidlig i forhold til dit kald, der køres alt for meget med tomme vogne, både om dagen, i aften- nattetimerne og her i påsken var det helt vildt med forgæves afgange.

  • Musik på Sandkaj og Konditaget

    richard sandmandI Nordhavn Avis har I skrevet om musik på Sandkaj. I har nævnt, at det drejer sig om at få brugerne til at dæmpe musikken. Det er en misforståelse.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK