Underfundig generalprøve på Bodyscaping

  • Redaktionen
  • Kultur

habitat 03 marine gastineauI weekenden 5.-6. juni var der generalprøve på BODYSCAPING - en performanceforestilling på Jorddepotet i Nordhavn. Det foregik i den smukkeste aftensol, og gav både indre oplevelser og spændende faglig viden om området.

et er kunstner Nana Francisca Schottländer og hendes kolleger som har opsat HABITAT + BODYSCAPING, på Jorddepotet i Nordhavn samt i Tunnelfabrikken. Projektet præsenteres som en del af dette års Metropolis Festival i København, og er blevet til som et møde mellem kunst og byudvikling. Kunstnerne har samarbejdet med bl.a. Københavns Kommune, Unionkul A/S og By & Havn, I et års tid har de forskellige instanser ladet Nana Francisca Schottländer gå på opdagelse på deres arbejdsplads midt mellem gravemaskiner, lastbiler og jordbunker. Nu er forestillingen klar fra 10. juni. Og publikum kommer på en meget fysisk - men også mental rundvisning mellem jordbunkerne ude på Oceanvej.

Folk, som var med til prøven i weekenden, skrev bagefter til arrangøren Metropolis: 

"Det var en fantastisk oplevelse. En blanding af samspil og forbundethed med naturen i dette særegne miljø. Og et underfundigt møde med mit eget indre landskab, der undervejs spejlede sig i de ydre omgivelser. Tillige spændende faglig viden om området. Jeg kan varmt anbefale oplevelsen. 

"Tusind tak for en smuk, bevægende og sansende oplevelse på Nordhavn. Det var så fantastisk. En oplevelse, der bliver siddende i kroppen og samtidig er så svær at kommunikere til andre. Jeg kan kun sige til alle: Skynd dig at bestille billetter, hvis du er klar til en helt unik oplevelse for alle sanser. TAK TAK!"

habitat 01 mikkel ulriksenLÆS MERE OM BODYSCAPING + HABITAT: En jordomrejse på Ydre Nordhavn

Samtidig kan man opleve udstillingen HABITAT i Tunnelfabrikken. Her udforskes Jorddepotet gennem installationer. 150 tons jord i hallen indtages af halvmytologiske væsner skabt af billedkunstner Ari Lin Sixten. I rummene breder landskabets lyde sig i kompositioner af Jacob Kirkegaard. Objekter fra Jorddepotet balancerer i gamle støbekanaler. En container er ramme om filmede møder mellem landskab og menneskekroppe. Og fotograf Marine Gastineau har fanget øjeblikke i landskabet. 

HABITAT + BODYSCAPING
Udstilling, performance og publikation af Nana Francisca Schottländer 
Udstilling: 3. juni-4. juli
Performance: 10. juni-4. juli Mødested: Tunnelfabrikken
Se mere: www.metropolis.dk

 

nordhavnstippen, oceanvej, KMC, nana franciska schottländer, metropolis

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK