Museum Nordhavn åbner første udstilling

  • Redaktionen
  • Kultur

museum nordhavn 5Lørdag 25. september er der fernisering på Skudehavnsvej 25, når billedkunstner Henrique Hinnerfeldt åbner sin soloudstilling Det Midlertidige Museum Nordhavn.

Hinnerfeldt undersøger i udstillingen, hvordan samtidskunsten kan skabe et nyt sprog til at forstå og diskutere byers udvikling.
Udstillingen er kulminationen på tre års alternative undersøgelser af Nordhavns byudvikling og billedkunstnerisk bearbejdelse af fundne genstande såsom stykker af den over 60 millioner år gamle Københavnerkalk, gamle skilte fra nedrevne bygninger, metalsamlinger, efterladte arbejdshandsker og meget mere.

"Gæster inviteres i udstillingen til at forsvinde ind i et kaos af fortællinger om Nordhavn, hvor fortid, nutid og fremtid blandes sammen og lægger op til nye forståelser af området," skriver Det Midlertidige Museum Nordhavn.

museum nordhavn tallDet Midlertidige Museum Nordhavn er et eksperimenterende museumsprojekt, som på alternativ vis indsamler viden om og diskuterer byudvikling. I et par år har det været muligt for alle at indlevere objekter, som Hinnerfeldt har affotograferet og lagt på museets hjemmeside med information om findested. Der er bl.a. indleveret en gammel arbejdshandske, en død måge, salgsmaterialet fra Fortkaj og en containerlås. Henrique Hinnerfeldt har tidligere fortalt om museet til Nordhavn Avis:
"Jeg har tidligere haft et midlertidigt museum, hvor jeg samlede genstande i 14 dage og udstillede dem på gaden. Det var alle mulige efterladenskaber som en gammel mayonnaisebøtte, flyers og den slags. Det er et tidsbillede," sagde Henrique Hinnerfeldt, som også er museets direktør. 
Til dagligt arbejder han som fotograf for Bruun-Rasmussen Auktioner i Nordhavn.
"Jeg gik med tanken om at åbne endnu et midlertidigt museum, og så var Nordhavn oplagt, fordi jeg har min daglige gang her," siger han. 

museum nordhavn 1LÆS OGSÅ: Nordhavns eget museum er ikke som de andre

 

Alle er velkomne til ferniseringen lørdag, og der bydes på et glas mellem kl. 14.00 til 18.00. Entré til udstillingen vil i hele perioden frem til den 3. oktober 2021 være gratis og der tilbydes ligeledes gratis formidlingsforløb for børn på udvalgte dage, se mere på Det Midlertidige Museum Nordhavns facebookside

Udstillingen er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Det Midlertidige Museum Nordhavn – soloudstilling af Henrique Hinnerfeldt. Adresse: Skudehavnsvej 25, 2150 Nordhavn. Udstillingsperiode: 26. september – 03. oktober 2021. Åbningstid: mandag til søndag kl. 12.00-18.00. Fernisering: 25. september kl. 14.00-18.00

lokalhistorie, museum

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK