Løbehjulene vender tilbage – med to p-zoner i Nordhavn

loebehjul 991Løbehjulene er tilbage i byen. Fremover skal de afleveres i særlige p-zoner. Tozoner ligger i Nordhavn.

To udbydere af udlejningsløbehjul har indtil videre fået tilladelse til at leje el-løbehjul ud igen i Københavns gader. Men som  noget nyt kan løbehjulene ikke udlejes i den centrale del af byen, og de skal parkeres i 240 dedikerede zoner, når turen er slut.  To af de nye zoner ligger i Nordhavn; hhv. Nordhavn metrostation og Hamborg Plads. 

Brugerne kan bruge løbehjulet i hele byen og parkere det midlertidigt, mens taxameteret kører, men det er ikke længere muligt at efterlade løbehjulet udenfor de 240 zoner. Et stort område af indre by og brokvartererne er en regulær forbudszone, hvor der ikke må udlejes eller henstilles el-løbehjul. Overholdes de nye regler ikke, afhentes løbehjulene for udlejningsfirmaernes regning.

"Vi har tidligere oplevet store problemer med løbehjul, som var efterladt på kryds og tværs af fortove og cykelstier og gjorde det svært for københavnerne at komme rundt i byen. De problemer skal de nye regler gerne få bugt med. Desuden vil vi være i dialog med udlejningsfirmaerne for at håndtere eventuelle udfordringer", siger enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen Jesper Borch.

Maks. 3.200 løbehjul
Politikerne har også besluttet, at to af kommunens p-vagter skal dedikeres til at foretage regelmæssig kontrol af parkerede løbehjul. Yderligere to udbydere af el-løbejul  ventes at få tilladese til udlejning snart. I alt vil kommunen tillade 3.200 leje-løbehjul i byens gader.

Også nye regler for lejecykler
De elektriske udlejningsløbehjul ramte København første gang for tre år siden. Dengang var det slet ikke lovligt at køre på elløbehjul på offentlig vej. Men efter en lovændring væltede løbehjulenen ud på gaderne, og 13 forskellige udbydere om markedet i København. 

For et år siden blev kommunen træt af de mange løbehjul, som lå på fortove og cykelstier, og indførte et midlertidigt forbud, indtil nye regler og aftaler med udbyderne kom på plads.  Ud over nye regler for løbehjul, har politikerne også fastsat nye regler for udlejningscykler. Her er der ikke loft over antallet, og heller ikke forbudszone.

bæredygtighed, hamborg plads, parkering, trafik

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK