Søspejderne får base på 'Spidsen'

spidsen skudehavn 0671Søspejderne i Nordhavn har fået base på 'Spidsen' et lille grønt areal ved Skudehavnsbassinet, som primært består af vilde buske og træer samt en mindre bålplads.

"Vi er rigtig glade for, at det endelig er lykkes at finde et godt område til spejderne i Nordhavn. Vi har i flere år arbejdet på at få etableret en spejdergruppe for børn og unge i Nordhavn, som kan bidrage til vores vision om, at børn og unge får mod til at prøve nyt, mod til at være sig selv og mod på udendørslivet. Nu er det endelig blevet en realitet - og det er vildt fedt," udtaler Morten Gade, Generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, i nyhedsbrevet fra By & Havn.

 

spidsen skudehavn 656Spidsen i Skudehavnsbassinet er en lille naturperle.Det Danske Spejderkorps (DDS) har længe haft ønske om at lave spejderaktiviteter i Nordhavn især for børn og unge. tidligere i år mødtes en lille gruppe af familier i Nordhavn for at etablere spejdergruppen. Det nye areal er stillet midlertidigt til rådighed af By & Havn. De har også stillet en grejcontainer op, som spejdergruppen kan benytte til opbevaring af deres udstyr og materialer.

"I By & Havn arbejder vi på at skabe de bedste rammer for foreningsaktiviteter. Noget af det, vi kan, er at stille ledige arealer og tomme bygninger til rådighed. I Nordhavn var det især oplagt at understøtte spejderaktiviteter for børn og unge, da vi stod med et ledigt, grønt areal," udtaler Udviklingschef Per Schulze fra By & Havn.

Søspejderne i Nordhavn drives i et samarbejde med DDS som har været med til at starte spejdergruppen op, hvorefter den daglige ledelse er overgået til lokale beboere.

soespejderne i nordhavnLÆS OGSÅ:  Søspejdergruppe på vej

Nordhavns placering gør det oplagt at vi har defineret os som søspejdere, som vil fokusere på værdier som søsikkerhed og et godt havmiljø. Vi vil kombinere sejladsaktiviteter med landaktiviteter til glæde for både de små og større børn," udtaler Formanden for Søspejdergruppen, Jeppe Kerckhoffs.

Gruppen mødes hver tirsdag. Gruppen har en Facebookside med mere information.

kulturhavn spidsen 0649LÆS OGSÅ: Kulturhavn Festival nægtede at bøje sig for bygerne

skudehavnsvej, by&havn, søspejder

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK