Børnelitteraturfestival i marts

  • Redaktionen
  • Kultur

vielskerboeger Jacob HansenDanmarks største børnelitteraturfestival ”Vi elsker bøger” starter 14. marts i København. Seks arrangmenter på Østerbro Bibliotek.

Fra 14. marts og seks dage frem afholder Københavns Biblioteker for fjerde år Danmarks største børnelitteraturfestival ”Vi elsker bøger” med mere end 150 arrangementer over hele byen. I år er festivaltemaet ”Forunderlige familier”, der skal være med til at sætte diversitet på børnelitteraturlisten.

”I dansk børnelitteratur fylder den hvide middelklasse-kernefamilie stadig rigtig meget. Så. selv om vi i disse år ser at børnelitteraturen begynder at skildre den mangfoldighed af familiehistorier, som findes i børns virkelighed, mener vi stadig, at det er et emne, det er vigtigt at sætte fokus på. Med dette års festival vil vi vise et væld af nuancer af, hvad det vil sige at være en familie og et sammenhold,” udtaler festivalleder Tanne Søndertoft.

'Vi elsker bøger' er Danmarks største børnelitteraturfestival, målt på antal arrangementer. Festivalen er arrangeret af Københavns Biblioteker og blev første gang afholdt i 2019. 'Vi elsker bøger' har fokus på at fejre litteraturen og læselysten hos børn og bidrage til gode læseoplevelser. I år er der i over 150 arrangementer, herunder omkring 60 arrangementer til skoler og institutioner og 20 digitale oplevelser. Festivalen henvender sig til børn og børnefamilier i alderen 0 til 14 år, daginstitutioner, skoler og fagprofessionelle.

Programmets hovednavne er otte forfattere, illustratorer og workshopholdere: Mette Vedsø, Trine Bundsgaard, Søren Jessen, Lars Daneskov, Sophie Souid, Salina Schjødt Larsen, Anne Sofie Hammer og Mazen Ismail. Disse otte hovednavne og mange flere kan opleves rundt omkring på Københavns Biblioteker i løbet af festivalen.

Festivalens program på Østerbro Bibliotek, Dag Hammarskjölds Allé 19:

Lørdag 12. marts kl. 11.00 - 14.00
For international families: A fun day celebrating the wondrous families of insects and animals.

Lørdag 12. marts kl. 11.30 - 12.30
For International Families: Meet the animals from ZOO - Join us when ZOO CPH comes for a visit

Lørdag 19. marts kl. 10.00 - 14.00
Workshop: Lær om byens insekter og hjælp med at skabe hjem til insektfamilierne på Østerbro - Er du også insektnysgerrig?

Lørdag 19. marts kl. 10.00 - 12.00
Tegneworkshop: 'Fiskepigen' med forfatter Søren Jessen. Gå helt i fisk med Søren Jessen.

Lørdag 19. marts kl. 11.00 - 13.00
Workshop: Lav din egen bydyrsdukke med dukkespiller Karina Nielsen fra Teater AstaBasta.

Der er fri entré til de fleste arrangementer med få undtagelser. 
Hjemmeside: bibliotek.kk.dk/vielsker
Facebook: www.facebook.com/koebenhavnsboernebiblioteker/
Instagram: @vielskerboeger

bibliotek

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK