Fritidsklubber laver forpost på Sandkaj

utryghed sandkaj sloeret 1608Østerbros fritidsklubber planlægger nu at rykke personale ud i Nordhavn i foråret og sommeren 2022.

Om ikke mange dage kryber temperaturen op over 20 grader i luften og 15 i vandet. Og så ved alle hvad der sker. De unge valfarter til Sandkaj efter skoletid for at bade og sole sig. Så hvor for ikke følge efter dem, i stedet for at passe en tom fritidsklub?  

Beach-flag og solcreme
Sådan tænker Fritidscenter Østerbro Nord og Pumpestations Fritidscenter, hvor der går mange børn og unge, som hænger ud på Sandkaj så snart vejret er godt.

De to fritidscentre etablerer nu en 'forpost' på Sandkaj,. Klubberne vil være til stede med et synlig blåt Beach-flag samt T-shirts, solcreme og kildevand, så de unge tilbydes en tryg base.

SSP-samarbejde
Forposten er et  samarbejde med nærpolitiet, så der  både vil være pædagogisk personale og nærpoliti til stede i dagtimerne.

"Vi skal være tryghedsskabende og til stede, hvis der er grupperinger af unge, der har en uhensigtsmæssig adfærd i området," skriver de to fritidscentre i et brev til forældrene.

Samtaldig vil skolernes lokale SSP-repræsentanter i foråret tale med de unge om indsatsen, og fortælle om god adfærd i det offentlige rum.

"Så vi bedst muligt kan skabe tryghed samt forebygge konflikter og uhensigtsmæssig adfærd, når de mange unge mødes," står der i brevet.

politi, sandkaj, unge, støj

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK