Nye fartgrænser - men ikke på Kalkbrænderihavnsgade

kalkbraenderihavnsgade 614Teknik- og Miljøudvalget skal vedtage kæmpeprojekt for lavere hastigheder i København. Fartgrænsen skal ned på 40 km/t i store dele af byen og helt ned til 30 km/t tættest på centrum.

Det er et bredt flertal af partierne i kommunen, som i budgetaftalen for 2022 har vedtaget planen om en generel hastighedsnedsættelse i hele byen. Målet er at øge sikkerheden for andre trafikanter og at nedbringe CO2 udledningen. Lavere fart vil også gøre det mindre attraktivt at tage bilen i det hele taget - på grund af længere rejsetid. Det skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en indstilling til udvalgsmødet 30. maj.

Planen er at inddele København i zoner, hvor man fremover højst må køre hhv. 40 km/t eller 30 km/t. Desuden udpeges nogle større veje, hvor man fortsat må køre 50 km/t. Dertil kommer de såkaldt regionale veje - som eksempelvis Kalkbrænderihavnsgade - som slet ikke bliver berørt af hastighedsnedsættelserne. Her vil man fortsat kunne køre 60 km/t. I Nordhavn indføres en 40 km/t zone.

Bliver planen vedtaget, kommer den til at koste knap 90 millioner kroner at gennemføre. Der skal f.eks. opsættes nye skilte, vejchikaner og bump. Der er også planer om at lave flere p-pladser kun for delebiler og elbiler. Hvis projektet vedtages, så forventer forvaltningen, at implementeringen af hastighedszonerne påbegyndes i Valby i slutningen af 2022. Hastighedsnedsættelserne bliver implementeret udefra og ind mod centrum, og forventes helt indfaset i 2025.

hastighed zoner web

kalkbrænderihavnsgade, biler, trafik

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK