THEKRANE flyttet til Kranparken

thekrane flytning theeyeI en nøje planlagt aktion har danske og svenske kranfolk flyttet den store THEKRANE 800 meter vestpå. Det foregik på en specialtransport med 148 hjul.

THEKRANE er en tidligere kulkran som UNIONKUL A/S har renoveret og specialindrettet med mødelokale og luksushotelværelse.  Men THEKRANE stod i vejen for byggeriet af Nordhavnstunnelen, og skulle forleden fyttes til en ny placering på Kalkbrænderiløbskaj.

Det er ikke sådan lige at flytte en tonstung kran som rager 30 meter op i luften. Men kran- og transportfimaet Johannesen A/S fandt på en løsning i samarbejde med svenske JINERT AB, som har erfaring med at flytte bl.a. huse og andre enorme emner. 

Fredag 1. juli blev THEKRANE løftet op af stærke donkrafte, og en stor specialbygget stålramme blev kørt ind under kranhuset på en kæmpetrailer med 148 hjul. På grund af for stærk vind blev selve flytninge udsat til lørdag, og her var vejret perfekt.

Den store selvkørende trailer satte sig i bevægelse og transporterede den store kran via Sundkrogsgade langs med kontorbyggeriet og hen til den nye placering i den kommende KRANPARKEN ved Kalkbrænderiløbskaj .

Flytningen kan ses på denne video, produceret af THE-EYE videoproduktion

 

kranparken, thekrane, unionkul

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK