Politiet: I år var der fredeligt på Sandkaj

utryghed sandkaj sloeret 1608Sommeren 2022 har været markant roligere hvad angår støj, tis og ulovlig badning i Nordhavn. Det mener Københavns Politi, som roser samarbejdet med grundejerforening, kommune, fritidsklubber og beboere.

”Denne sommer har vi fået markant færre henvendelser om det, vi kalder musik og støj til ulempe og anden generende adfærd – både de akutte til vores vagtcentral og til de lokale betjente i området, der hyppigt patruljerer i Nordhavn, og samtidig hører vi fra borgere og samarbejdspartnere, at de også har oplevet langt færre udfordringer i år,” siger leder af nærpolitiet i Nordhavn, Thomas Ahlburg.

Han er med i det lokale dialogforum i Nordhavn med deltagelse af nærpolitiet, kommunen, repræsentanter fra beboerforeninger og erhvervslivet. Her er sommersæsonen 2022 lige blevet evalueret, og alle er enige om, at den har adskilt sig positivt fra de foregående somre. Årsagen til den positive udvikling kan skyldes flere ting, mener politiet:

 • I år har samarbejdet mellem Skole, socialforvaltning og politi (SSP) haft en målrettet indsats med tilstedeværelse i området ved Sandkaj badezone fra maj til august, hvor de har opsøgt og vejledt især unge mennesker.
 • Lokale fritidsklubber lavet en ”forpost” i Nordhavn hen over sommeren, hvor de også har været dagligt til stede for at hjælpe og være i kontakt med de unge i området.
 • Nærpolitiet haft en øget tilstedeværelse både på vandet og til fods.
 • Det samme har private vagter.
 • Der har været en koordineret og målrettet indsats med kommunens havneværter.
 • SSP og nærpolitiet har også skærpet kommunikationen om badereglerne og delt By  & Havns foldere via Aula til elever og deres forældre, samt i en engelsk version til hoteller langs havnen. 
 • Desuden har politiet lavet videoer om baderegler og adfærd for sejlende, der er delt på sociale medier.
 • Siden sidste år er der desuden etableret flere badezoner i byen, hvilket også kan have taget lidt af presset fra det ofte tætpakkede område langs kajen i Nordhavn.

”Nøgleordene må være dialog og oplysning. Alle vores samarbejdspartnere i området har ydet en stor indsats med at opsøge de – især unge – som har hængt ud og festet i området og fået snakke med dem om reglerne, og det har i langt de fleste tilfælde virket,” siger Thomas Ahlburg.

LÆS: Sandkaj slog alle tre havnebade i besøg 

LÆS: Intet vagtværn på Sandkaj lige nu - men musik forbydes

LÆS: Fritidsklubber laver forpost på Sandkaj

 • Søg penge til byliv i gaden

  rostockgade bamberg 2Søg Bylivsgadepuljen og få penge til at lave en grønnere gade. Det er et nyt tilbud fra Københavns Kommune.

 • Lokaludvalg holder nyt møde om Lynetteholm

  lynetteholm 64Østerbro Lokaludvalg afholder borgermøde om Lynetteholm tirsdag 15. november i Charlottehaven på Østerbro. 

 • Planer om ny havneskole

  havneskole 0093På Skolen i Sydhavn, der ligger på Teglholmen lige ned til havnebassinet, er de også i gang med projektundervisning i havnes biodiversitet. Hér bygger elever fra 3.-6. klassetrin deres egne fiskebørnehaver, som fyldes med bl.a. muslingeskaller. (By&Havn)By & Havn og Københavns Kommune har planer om at etablere en havneskole, hvor børn kan blive gode til sikker adfærd i havnen - og samtidig lære om biodiversitet og bæredygtighed.

 • 50 mio. til idræt i Nordhavnsparken

  nordhavnsparken dgi 1En række idrætsforeninger og idrætsorganisationer har lavet denne skitse af Nordhavnsparken, med god plads til skatere, badegæster, løbere, mountainbikere, kajakroere og fodboldspillere. illustration: DGIÅrets budgetforhandlinger på rådhuset blev dramatiske. Socialdemokratiet og SF kom til at stå udenfor døren, da Enhedslisten lavede forlig med de borgerlige partier.

 

politi, sandkaj, unge, badezoner

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK