Ny belysning på vej til Orientkaj Plads

orientkaj metroplads lysdesign upsc8. november afprøves en ny kunstnerisk belysning på pladsen ved Orientkaj metrostation, og beboerne kan give deres besyv med. Lysdesignet er inspireret af Nordhavns historie og skal skabe atmosfære og tryghed. 

Den kunstneriske belysning skal opsættes på den nordlige del af Orientkaj Plads, hvor metrosporet slutter. Lysdesignet er udviklet af Light Bureau i samarbejde med By & Havn og Københavns Kommune.

Lysdesginet skal skabes ved at omforme de nuværende lygtepæle, så de giver en stemningsfuld belysning på pladsen. Masterne bliver forsynet med transparente vifter med mønstre og farver, som forvandler det hvide lys og kaster skyggespil ned på pladsen. Vifterne vil også skabe svage refleksioner i dagslys.  

orientkaj metroplads lysdesign ipscIllustrationer: Light BureauHver lygtepæl kommer til at afspejle et tema inspireret af stedets historie og karakter. Én vifte er inspireret af det stille vand med bløde, organiske former og den blå farve fra bølgerne. En anden vifte er inspireret af den gamle industrihistorie med stringente, geometriske linjer fra krankonstruktioner. Én vifte trækker på historien om Nordhavn som trælastkaj og kaster åreoptegnelser ned på fliserne. Og det fjerde tema, der ses på vifterne, er inspireret af havet og det vilde vand. 

Light Bureau tester lysdesignet ved at opsætte nogle prototyper i uge 45 (7. til 13. november), og her kan alle komme forbi og give deres mening til kende. Light Bureau og By & Havn står klar til en snak om lysdesignet 8. november kl. 17-19.30. Der bydes på varm kaffe eller kakao. Derefter justeres designet og sendes til produktion. Den nye belysning vil blive tændt permanent i februar 2023.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK