3,5 mio. kroner til landstrømsanlæg

krydstogt cmpEt flertal på rådhuset vil give penge til projektering af et landstrømanlæg til krydstogtsskibene i Nordhavn. Det skal også undersøges hvordan man kan etablere landstrøm på Langelinie. Pengene rækker dog langt fra til et konkret anlæg

Allerede i år og næste år afsættes der 1,5 mio. kroner til projektering af et landstrømanlæg ved Oceankaj i Nordhavn.

Desuden skal der bruges 1 mio. kroner til at udvikle et nordisk samarbejde for etablering af landstrøm til krydstogtskibe i hele Østersøregionen.

Endelig afsættes der 1 mio. kroner til udarbejdelse af forslag til model for etablering af landstrømanlæg ved Langelinie.

Et enkelt landstrømanlæg kan koste op til 60 mio. kroner, så bevillingen på 3,5 mio. kroner rækker ikke langt. Men ifølge Jonas Bjørn Jensen (S) skal der afsættes flere midler til projektet de kommende år.

"Det her er et arbejde, som startede på sidste års forhandlinger, hvor vi satte projektet i gang. Så dette er bare ét skridt i den lange rejse, som handler om at få en grønnere krydstogtsturisme i København", siger Jonas Bjørn Jensen til Lorry.

Pengene kommer fra den såkaldte overførselssag, som er en politisk aftale om fordelingen af overskydende midler fra sidste års budget, ejenomssalg mv. Aftalen blev indgået natten til onsdag af partierne Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. I alt har parterne fordelt 799 mio. kroner til forskellige formål og indsatser.

(Opdateres)

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK