Kort nyt, uge 18

henrik yde kok
Indonesisk restaurant på vej. Badevandet er officielt rent. Mød den lokale betjent. Lystfiskerne frygter at Oceankaj lukkes. Tema-aften om luftforurening. Ingen fodboldbane alligevel. Mikromejeri på vej.

Indonesisk restaurant på vej
Den succesrige kok Henrik Yde, der blandt andet står bag Michelin-restauranten Kiin Kiin, åbner ny restaurant i Århusgadekvarteret. I løbet af kort tid rykker håndværkerne ind på Göteborg Plads, og begynder at indrette Ydes nye indonesiske koncept, der åbner senere på året. Det oplyser Århusgade Handelsforening.

Badevandet er officielt rent
Københavns Kommune har officielt genåbnet Badezone Sandkaj, efter at den siden august måned 2018 har været officielt lukket. Nu melder skiltningen at badning er tilladt. Vandet er rent igen "på baggrund af de forbedringer der er lavet og de målinger, der efterfølgende er taget", skriver kommunens afdeling for badevandskvalitet. Vandet er 2. maj 10 grader varmt.
Tjek Københavns badevand på kk.dk/badevand.

Mød den lokale betjent
GFS Nordhavn og Politiet inviterer til et gå-hjem-møde, hvor man som beboer i Århusgadekvarteret kan møde to af de lokale politibetjente. Der vil være mulighed for at høre mere om politiets arbejde i Nordhavn og blive klogere på, hvornår og hvordan man kontakter politiet.
Mødet afholdes tirsdag 14. maj kl. 17 - 18 i Havnekulturkontoret, Århusgade 126.
Man kan tilmelde sig ved at skrive til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Lystfiskerne frygter at Oceankaj lukkes
Den yderste del af Oceankaj er i dag en grusmole på 2 kilometers længde. Her er vandet dybt og koldt og så er der fin sandbund. Det giver optimale forhold for fladfisk som skrubbe og rødspætte. Derfor er stedet meget populært for lystfiskere.
Men i år er området blevet afspærret flere gange. Og på lystfiskerbloggen oceankaj.dk anbefaler man ikke længere lystfiskerne at tage derud.
Det ærgrer lystfisker, Erik Hamre, som på minby.dk skriver, at København er ved at lukke en meget unik naturattraktion. Det er nemlig planen at Oceankaj skal forlænges og at containerterminalen skal flytte ud til resten af kystlinien mod nord. Der er desuden givet tilladelse til at terminalen kan håndtere og opbevare farligt gods, herunder petrokemiske produkter.
"Jeg vil gerne opfordre Københavns grønne politikere fra alle partier til, at de tænker sig grundigt om, før et så unikt sted som Oceankaj omdannes til tung industri igen. Stedet var for få årtier siden et møgbeskidt og forurenet område, der læssede kviksølv i havnen. Nu er Oceankaj et unikt habitat for fisk og lystfiskere. Skal vi ikke beholde det sådan? I det mindste må det være muligt at afsætte et område af kajen til at lystfiskere også fremover kan vinke til krydstogtturister," skriver Erik Hamre.

Tema-aften om luftforurening
Alle som er engagerede i debatten om Nordhavns luftkvalitet og krydstogtskibene, kan komme til tema-aften med Kåre Press (Det Økologiske Råd) og Ivan Lund Petersen (Noah).
Mødet handler om luftforurening generelt i København og giver forklaringer på de mange betegnelser for sodpartikler og NOX (nitrogenforbindelser).
Kåre Press har for nylig lavet en meget omtalt undersøgelse af luftforureningen fra krydstogtskibe på Oceankaj og Langelinie. En undersøgelse som senere fik Københavns Kommune til at lave sin egen undersøgelse samt en ny handlingsplan for etablering af landstrømanlæg.
Mødet foregår tirsdag 21. maj kl. 19 - 21 i Masnedøgade 20, kælderen. Alle er velkomne.

Ingen fodboldbane alligevel
Nordhavn F.C. kan alligevel ikke etablere en midlertidig fodboldbane i Calaisgade. Det var ellers planen, at banen skulle stå klar i foråret, og klubben havde også gjort klar til at modtage børn og unge fra Nordhavn til træning. Men i stedet går byggeriet af en ny ejendom i gang på grunden ved Fortkaj. Entreprenøren Jönsson sender orienteringsmateriale ud og vil derefter etablere byggeplads og påbegynde arbejdet med at bygge 81 boliger. Samtidig vil der blive forberedt en nedkørsel til Kronløbsøen på grunden.
Fodboldbanen vil blive flyttet til et nærliggende område, oplyser GFS Nordhavn. Placeringen kendes endnu ikke.

Mikromejeri på vej
Danmarks første mikromejeri åbner på Göteborg Plads 9 i løbet af maj. Nordhavn Mikromejeri er et dansk, økologisk mejeri, der samarbejder med bæredygtige og økologiske landmænd i Danmark. De fremstiller ost og dansk flødeis på baggrund af håndværksmæssige traditioner, og de vil i mejeri og butik i Nordhavn sælge produkterne, der hovedsageligt vil omfatte italienske oste i mozzarella-genren - herunder buratta og fior de latte, og dansk flødeis i klassiske og moderne fortolkninger.
Nordhavn Mikromejeri åbner i slutningen af maj 2019.
Mejeriet kan kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

restauranter, butikker, lystfisker

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK