Lystfiskerne er overalt – og nu må de godt

lystfiskere liv frederik 299Corona-året blev det store gennembrud for lystfiskeri i Københavns Havn, og stadig flere af lystfiskerne har søgt ud på Nordhavn for at finde fred ... og fisk.

"Jeg fangede en torsk lige her i sidste uge. Men det er nok lidt tidligt på dagen endnu. De kommer ind for at finde føde lige før solnedgang."

Ordene kommer fra Frederik, som er ivrig lystfisker i Københavns Havn. For nylig fandt han og kæresten Liv et nyt fiskested for enden af Kattegatvej. Og de er ikke de eneste. 

Hele vejen fra fiskerihavnen og hen til Nordhavnstippen står der lystfiskere.

"Du skulle næsten blive og se NÅR vi fanger noget," siger Liv, som også har fisket i flere år, og er aktiv i Fiskekollektivet Fiskekonerne, en gruppe kvinder som bl.a. har afholdt fisketræf for »queens, queers og allierede« foran Udenrigsministeriet. 

Frederik har også fisket i Inderhavnen, og mange andre steder. "Og jeg er aldrig blevet bedt om at flytte mig. Men herude finder man lidt mere ro og en dejlig udsigt. Det er mere afslappende," siger han.

lystfiskere kattegatvej 00Stang i næsten hele havnen
Gennem de seneste år er interessen for lystfiskeri steget kraftigt. Og corona-året 2020 betød at endnu flere søgte ud mod vandet med en fiskestang. I 2020 steg salget af fisketegn ifølge Fiskeristyrelsen med 25% på landsplan sammenlignet med året forinden.

Bl.a. derfor har By & Havn og Københavns Kommune  nu opsdateret havnereglementet, så man kan  fiske med stang i hele havnen året rundt med undtagelse af nogle få områder, hvor der er særlige sikkerhedshensyn. 
Desuden undtages Inderhavnen fra 1. maj til 30. september (Mellem Bryggebroen og den sydlige ende af Langeliniekaj).Lystfiskerne skal også være opmærksomme på, at der er private bolværker og bådebroer langs havnen, og det kan kræve en særlig tilladelse at fiske derfra. De fleste sejlklubber og bådebroejere tillader ikke fiskeri fra deres anlæg.

 

lystfiskere oceankaj 2 pbhOceankaj er også et yndet fiskespot - men vist ikke blandt de tilladte.Vigtigt pusterum 
Løsningen er fundet efter dialog med Danmarks Sportsfiskerforbund. 
"Hovedstadens borgere har virkelig taget lystfiskeriet til sig under coronapandemien og det viser med al tydelighed, at lystfiskeriet har været et vigtigt pusterum for mange. Vi er derfor også utrolig glade for, at der bliver bedre muligheder for at smide snøren i vandet," siger Torben Kaas, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.

 

 

 

havnereglement fiskerihavnereglement isps omraader

DEBAT:

  • Nervepirrende støj fra metroen

    henrik saleeKære Metro, Stort tillykke med 1 års fødselsdagen, du blev nok født lidt for tidlig i forhold til dit kald, der køres alt for meget med tomme vogne, både om dagen, i aften- nattetimerne og her i påsken var det helt vildt med forgæves afgange.

  • Musik på Sandkaj og Konditaget

    richard sandmandI Nordhavn Avis har I skrevet om musik på Sandkaj. I har nævnt, at det drejer sig om at få brugerne til at dæmpe musikken. Det er en misforståelse.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK