Nye billeder af Svanemølleholms kontorhuse

svanemoelleholm kontor 3

AP Pension har indgået entrepriseaftale til 1,589 mia. kroner med MT Højgaard Danmark om opførelsen af AP Pensions og Nykredits domiciler på Svanemølleholm.

15. maj starter byggeriet 'over jorden' af to kontordomiciler på 57.000 kvadratmeter på Svanemølleholm. Der har siden sidste år været byggeaktivitet på den 20.000 kvadratmeter store grund, men under jorden, hvor der skal være 17.000 kvadratmeter p-kælder. Og nu starter MT Højgaard Danmark så byggeriet af selve bygningerne.
Bygherre er AP Pension som bliver ejer af både sit eget samt Nykredits domicil på grunden. Nykredits domicil afleveres ved udgangen af andet kvartal i 2023, mens AP Pensions eget afleveres i årets sidste kvartal i 2023.

I en pressemeddelelse bekendtgør AP Pension, at man vil bygge bæredygtige domiciler med en ambition om DGNB Diamant-certificering for arkitektur og funktionalitet. Det kræver at der også indtænkes bymiljø og interaktion med det lokale område.
"Vi mener, at det er vigtigt, at folk i området har mulighed for at bruge de ejendomme, som er en del af deres nærmiljø, og en af de måder, vi kan sætte handling bag ordene, er at åbne ejendommene på Svanemølleholm for offentligheden. Dermed kan bygningerne også blive brugt uden for arbejdstid. Vi har blandt andet planlagt, at der skal være en række offentlige aktiviteter i husene, hvor folk udefra har mulighed for at komme ind. Der er planer om et folkekøkken, taghaver og en offentlig cafe", siger Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Se illustrationer af projektet herunder:

svanemoellehavn april2021 pbhTil venstre i billede ses byggepladsen hvor AP Pension og Nykredit skal have deres kontorhuse. (pbh_2021)

svanemoelleholm kontor 2En mindre del af grunden skal være en offentlig park - Kranparken. Desuden kan befolkningen spadsere på kajen rundt om kontorhusene. (Ill.AP Pension/PR Visualisering)

svanemoelleholm kontor 1De to kontordomiciler set fra Sundkrogsgade.

byggeri, svanemølleholm, ap pension, nykredit

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK