Ny plads kan stå klar næste forår

skt petersborg plads SSP2Nu begynder anlæggelsen af Skt. Petersborg Plads mellem P-hus Lüders og Harbour Park. Første spadestik bliver taget 4. oktober.

Siden By & Havn fremlagde den første plan for pladsen, har der været afholdt flere workshops, hvor områdets beboere er kommet med forslag og ønsker til pladsens funktioner og indretning. Derfor har By & Havn udarbejdet en ny plan, og den er nu godkendt af kommune og andre myndigheder. 

Anlægsarbejdet er delt i to etaper. Gravearbejdet vil foregå fra 4. oktober til 8. december 2021. Beplantningen af pladsen foregår fra 11. april til 22. april 2022. Det skyldes at plantearejdet har de bedste vilkår i foråret. Skt. Petersborg Plads bliver nemlig meget grøn.nordhavn naturpark levinsenLÆS OGSÅ: Grønne områder i Nordhavn: Er 7,54 hektar meget eller lidt? "I Århusgadekvarteret er der gode muligheder for at møde hinanden i handelsgaden, på Sandkaj og i kvarterets byrum. Nu kommer Skt. Petersborg plads som det første af flere grønne byrum i Nordhavn," siger Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.skt petersborg plads 806Visualiseringer: By & HavnPå det digitale nabomøde som By & Havn afholdt i september 2020 blev pladsen beskrevet således: "Pladsen bliver et meget frodigt byrum til ro og fordybelse. Pladsen bliver sænket 30 cm i forhold til gadeniveau så man ’går ned og ind i’ byrummet, hvor der er græs til ophold. Beplantningen og inventaret er en fortolkning af en havbund, hvor farverne holdes i blå-grønne nuancer og afgrænsningen af beplantningen udføres i bølgede former."I projektet indgår også planer om opstillingen af et offentligt toilet, som skal drives af Københavns Kommune. Desværre er kommunens leverancer på toiletbygninger blevet forsinket, og derfor vil By & Havn forberede arealet med forsyning, så toilettet kan opstilles så snart kommunen kan levere det.

hamborg plads, natur

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK