Krydstogterne vender langsomt tilbage

krydstogt cruise 0148Krydstogtskibet Marina afsejlede fra Krydstogtkajen onsdag aften. Det første skib i næsten to år, som vil vende tilbage for at hente nye passagerer.

Det var det første 'Turn Around' anløb siden coronakrisen startede. Ved et 'Turn Around' anløb skifter skibet passagerer på destinationen. I dette tilfælde startede cirka 500 krydstogt-turister deres ferie med afgang fra København. Tirsdag 24. august gik 169 passagerer ombord. 25. august ankommer yderligere 322.

Skibet afsejler onsdag aften 25. august til Østersøen, hvor det anløber Warnemünde, for at returnere til København 28. august. Her vil skibet igen tage nye passagerer ombord. 29. august sejler Marina en ny tur  med ca. 700 krydstogtpassagerer ombord samt en besætning på ikke mindre end 780. Det oplyser Copenhagen Malmø Port (CMP), som driver krydstogtkajen.

krydstogt cmp 2

LÆS OGSÅ: Slut med røg fra Oceankaj i 2021

 

Krydstogtturismen i København har haft en langsom start denne sommer. 5. juni fik København besøg af de første krydstogtskibe, men der var tale om såkaldte 'blue cruises', hvor passagererne ikke går i land, men ser byen fra søsiden. For godt en måned siden - 14. juli - anløb krydstogtskibet Vasco da Gama København som det første kydstogtskib siden 2019, hvor de omkring 350 færdigvaccinerede passagerer fik lov til at gå i land i København.

Kravet om 100 procent færdigvaccination lagde dog en stor dæmper på trafikken. Men nu er kravene lempet. Fremover skal alle passagerer bare have en negativ test, før de går i land i Danmark, uanset om de er færdigvaccinerede på forhånd. Testen bliver lavet ombord på skibene.

"Vi var naturligvis glade, da man åbnede for krydstogt i juni. Men de ekstraordinære strenge krav har forhindret, at man i Danmark har fået gang i branchen igen. Derfor er vi meget begejstrede over at høre, at man letter på restriktionerne – og jeg vil i den anledning også gerne takke myndighederne for et fint samarbejde om genstarten. Vi vil nu sætte alle sejl ind for at få tiltrukket så mange skibe som muligt, så vi igen kan bidrage til turismen i København", siger Barbara Scheel Agersnap, CEO i Copenhagen Malmö Port. 

Nu er spørgsmålet, hvor mange anløb resten af året vil byde på. Før reglerne blev lempet, var der kun udsigt til 23 anløb i 2021, hvor det normale er cirka 350 om året.

krydstogt, CMP, corona

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK