Langelinies kajbygning solgt

langelinie outletNye ejere vil sætte Langelinies kajbygning i stand og være med til at skabe mere liv på kajen.

Langelinies 350 meter lange kajbygning fra 1894 har siden 90'erne været indrettet med tøj-outlets og souvenirbutikker for turisterne på kajens krydstogtskibe. Men i dag er langt de fleste krydstogtskibe flyttet til Oceankaj i Nordhavn, og et langt terrorsikringshegn langs hele kajen har fået de fleste københavnere til at vælge andre steder at gå søndagstur. Det har igen betydet de fleste butikker i den 350 meter lange bygning er lukket, og at alt byliv er forsvundet fra Langeliniekaj.

Kajbygningen er nu købt af selskabet Karberghus for et ukendt - men trecifret - millionbeløb. Selskabet med adresse på Østerbro specialiserer sig i at investere i fredede ejendomme i det centrale København, skriver Magasinet KBH.

langelinie 3 drone pbhLÆS OGSÅ: Han vil genoplive Langeliniekaj

I forbindelse med købet sagde den nye ejer til Børsen, at "det vigtigste er, at vi skal have mere liv på kajen". Virksomheden oplyser også, at de ser frem til at deltage i udviklingen "hen mod bæredygtig kulturhavn og rekreativt område for alle".

Bygningen er på 5.700 kvadratmeter, bygget i granit og tegnet af Vilhelm Dahlerup. Da bygningen blev opført for 127 år siden, var det til opbevaring af gods, men efter en istandsættelse i 1990'erne blev den inddelt i flere mindre lejemål til butikker og caféer. Den blev samtidig fredet - i 1993. 

byggeri, Langelinie

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK