Tid til dækskifte? Vælg de rette dæk

nordhavn avis.dk www.teknicar.dk 04 11 2021Når vinteren er nær, melder overvejelser om dækskifte sig hos de fleste bilejere. Sommerdækkene bør du ikke færdes over glatte eller sjappede veje med.

Helårsdæk kunne du godt få på din bil, men de klarer ikke is på vejene nær så godt som dedikerede vinterdæk, du dog kun bør køre med omkring slut-november til starten af foråret. Mange overvejelser byder sig – så hvordan vælger du rette dæk? 

 

Hav 3 mm dækmønster

Dækmønstret skal her i Danmark være mindst 1,6 mm, men generelt er det godt at skifte dæk, selv når de har ca. 3 mm mønster tilbage. Dit vejgreb i glat føre bliver nemlig reduceret, jo mindre af dit dækmønster, der er tilbage, og ved at køre rundt med kun 1,6 mm mønster udsætter du dig selv for en risiko for et kontroltab. Kører du i Skandinavien, skal du være obs på, om tykkere mønstre kræves.

 

Tjek EU-mærkater for støjniveau

Når du skal vælge de rette dæk, kan du også skele til deres støjniveau. EU står bag dækmærkater, der gør det nemt at sammenligne dæk på tværs af Europa, hvad angår dækkenes støjniveau i dB under kørsel. Mærkaterne viser også, hvor effektivt et dæk er til at spare brændstof, ved at dækket har fået sin egen klasse, fx A-klasse for de dæk der er bedst til at reducere bilens brændstofforbrug.

 

Find hjælp ved et bilværksted

Uanset hvilke dæk du ender med at lægge dig fast på, skal du sørge for, at dine dæk er pustet ordentligt op. Lavt lufttryk i dækkene øger deres rullemodstand, og det kan gøre, at du nemmere mister greb i glat føre. Når du skal have de rette dæk til bilen, eller få det meste ud af dem, der er på bilen nu, kan du få et bilværksted til at hjælpe dig med alt fra at vælge til at servicere dine dæk.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK