I Danmark er vi tossede med sport. Læs mere om vores sportstraditioner her

sponsor sport nordhavn avis.dkI Danmark er vi tossede med sport. Læs mere om vores sportstraditioner her

Vi har i Danmark altid haft en meget stolt sportstradition med flair for mange forskellige sportsgrene. Fodbold har altid være en meget dyrket sportsgren i Danmark, og håndbold var vi selv med til at opfinde. Der har med andre ord altid været sportsglade mennesker i Danmark, hvilket har sat sit aftryk på kulturen og sportslivet. Håndbold og fodbold er blot eksempler på sportsgrene, som er specielt populære, men der er også mange andre sportsgrene, som bliver dyrket i vores land såsom golf, gymnastik og cykling. 

Så meget sport sætter sit aftryk, og det oplever man i den grad i dag, da det nærmest er uhørt, hvis man ikke dyrker mindst 1 sportsgren. Vi vil dedikere denne artikel til sporten, og derfor kan du læse mere om Danmark som sportsnation, samt hvordan vi inkorporerer sport i mange forskellige dele af vores hverdag. 

Danmark som sportsnation

Danmark er en nation, som er tosset med sport. Det er uanset om det er os selv, som skal dyrke sport eller om det er noget, som vi ser i tv eller på et stadion. Vi elsker at interessere os for sport, og det ligger naturligt i vores kultur. Derfor er der også en masse store sportspersonligheder, som kommer fra Danmark, og det antal bliver kun større. 

Hvor det primært var indenfor fodbold og håndbold, vi producerede nogle store sportsnavne førhen, er der ikke længere grænser for hvilke sportsgrene, som bliver domineret af de røde og hvide farver. De seneste år har sportsgrene såsom badminton, cykling, sejlsport og mange flere oplevet dominerende danskere. Vi udvider konstant vores sportslige horisont, og det er alt sammen et resultat af vores sportslige kultur. 

Sport på efterskole 

Vi går meget op i at tilbyde en masse sportslige tilbud til unge mennesker i vores land. Det er både i skolen og i fritiden. Et sted, hvor vi i den grad går op i at tilbyde sport er i høj grad efterskolerne. Det er næsten umuligt at finde et område i Danmark, hvor der ikke ligger en efterskole, som tilbyder sport. Af den årsag har mange unge også de bedste forudsætninger for at blive en god atlet, da man har gode muligheder for at træne og udøve sport på daglig basis. 

Hvis du er en, som generelt elsker sport og som har svært ved at få nok af din sportsgren, så vil det være oplagt at undersøge mulighederne for et ophold på en idrætsefterskole. Der er en masse forskellige sportsgrene alt efter hvilken efterskole, som du vælger. Du kan læse mere her og blive klogere. 

Eliteidrætten i Danmark

Vi er desuden ekstremt gode til at spotte talenter i Danmark. Uanset om der er tale om fodbold, håndbold, badminton eller noget helt tredje, så kan man sjældent gå stille ved dørene med sit talent. Foruden at spotte talentet har vi nogle eliteorganisationer, som sikrer gode træningsforhold, som sørger for at få det absolut optimale ud af de lovende danske talenter. Det er en af årsagerne til, at der er så mange danske sportsudøvere, som præger den absolutte elite. 

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK