Sengeborde til soveværelset: guide til at vælge bordet til dine behov

sponsor no herligthjem 12 12 2022Det velindrettede soveværelse består af mange andre ting end bare en seng og et skab til opbevaring. Soveværelset skal indrettes med hygge og funktionalitet, og til det formål er et godt sengebord ikke til at komme udenom.

Sengebordet er uundværligt, når du lægger hovedet på puden, hvis du har behov for at have forskellige ting inden for rækkevidde i løbet af natten. Det kan eksempelvis være medicin, et glas vand, en alarm eller noget helt fjerde. 

Men hvilket sengebord skal du vælge? Du kan kigge med blandt det store udvalg og lade dig inspirere, hvorefter du kan læse med herunder for at blive klogere på, hvordan du vælger det helt rette sengebord til dine behov. 

Størrelsen på dit sengebord 
Når der skal købes nye møbler, er størrelsen vigtig at få helt rigtig. Det gælder naturligvis også, når det kommer til sengeborde, og derfor skal du først og fremmest tænke på, hvor meget plads du har til rådighed på soveværelset, samt hvad du egentlig skal bruge sengebordet til. 

Hvis du har god plads på begge sidder af sengen, er der ikke noget i vejen for at vælge et bredt sengebord, der giver gode muligheder for opbevaring, og som har plads til både en lampe og diverse nattilbehør på bordpladen. 

Hvis du ikke har så meget plads ved siden af din seng, kan du i stedet overveje at vælge et mindre væghængt sengebord. Hvis du vælger et væghængt sengebord, slipper du også for at tænke på højden, da bordet kan placeres på væggen netop der, hvor bordpladen flugter med højden på din seng. 

Men hvis du vælger et sengebord til gulvet, er det vigtigt, at du tænker på højden. Det er besværligt at nå op til et bord, der er 20 cm over din madras, når du ligger ned, og det samme er tilfældet, hvis bordet er alt for lavt. 

Det er især relevant, hvis du har en kontinentalseng, da disse typisk er en del højere end andre sengetyper.  

Skal dit sengebord indeholder opbevaringsplads? 
Nogle sengeborde kommer med plads til opbevaring, mens andre bare er minimalistiske borde med fire ben og en bordplade. Derfor skal du tænke over, om du mangler opbevaringsplads på soveværelset. Du kan nemlig få masser af god plads, hvis du vælger et sengebord med skuffer, som vil give plads til både sokker, undertøj og eventuelt læsestof eller lignende. 

Hvis du har mange ting ved sengen som eksempelvis bøger, kan et sengebord også hjælpe til at gøre dit soveværelse mere rydeligt, da alle dine sager nemt og hurtigt kan gemmes væk i en skuffe eller et skab i sengebordet. 

Men hvis du ikke har behov for den ekstra opbevaringsplads, kan et simpelt sengebord uden skabe og skuffer dog være et godt valg. Denne stil giver nemlig et lettere udtryk, så soveværelset ikke kommer til at fremstå overfyldt. 

God stil og det rette materiale
Når du vælger et sengebord, skal du naturligvis også tænke på, hvordan det ser ud. Det skal gerne passe ind i den eksisterende indretning på soveværelset, og så skal det naturligvis falde lige ind i din personlige smag. 

I den forbindelse er det også værd at tænke over materiale. Her kan du hovedsagligt vælge mellem borde i træ og borde i metal, mens andre borde blander forskellige materialer som træ, metal og glas. 

Træ giver typisk et varmere og mere indbydende look, mens metal giver et mere råt og moderne udtryk. Du skal også tænke på, at metal er nemmere at gøre rent end træ, hvilket især er en fordel, hvis du spilder vand eller andre drikkevarer på bordet. 

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK