De skiftende årstider påvirker kroppen

partner nor apopro 09 08 2021I Danmark er vi så heldige, at vi er beriget med skiftende årstider. Vi nyder både godt af høje grader og skinnende solrige dage i sommerhalvåret – mens vi også har de hyggelige efterårsaftener med kulde og blæst.

Men de skiftende årstider kan være barske for vores krop. Vi går snart en koldere tid i møde, når efteråret rammer os. Derfor er der også nogle ting, som du bør være opmærksomme på, som vi kommer nærmere ind på herunder.

Pas godt på kroppen – både vinter og sommer
Vejret har faktisk en større betydning for os mennesker end man lige går og tror. Det har altid være almindeligt kendt, at vores humør påvirkes kraftigt at mørkere tider og kolde morgener. Men vejret kan også påvirke nogle fysiske forhold i vores krop.

Gigtpatienter kan bl.a. ofte mærke kulden, som påvirker deres sygdom i en mere negativ retning. Astma kan også forværres ved den kolde og tørre luft, som kan være vanskeligt at indånde uden smerter. 

Vigtigst af alt, så er det betydningsfuldt, at du passer godt på din krop og er opmærksom på de tegn, som den giver dig.

Er du den uheldige ejer af en irriteret hovedbund?
Kroppens største organ – huden påvirkes i den grad også af vejret. Flere oplever især, at deres hovedbund kan tage skade af vejret og oplever problemer når temperaturerne går fra varmt til koldt – og omvendt. Hovedbundsproblemer såsom skæl forværres ofte om vinteren, og er noget som mange danskere lider af.

Skæl kan være til stor frustration for mange, da det kan ses i hovedbunden og nogle gange drysser ned på tøjet med små flager. Skæl er en overproduktion af talg, også kaldet for hudfedt. Der findes dog heldigvis en forholdsvis hurtig løsning på dette. Den rigtige skælshampoo kan nemlig forebygge og fjerne de irriterende flager. Brug både shampooen til behandling og forebyggelse.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK