Drømmer du om at skabe dit eget plankebord?

partner no malgodt 23 09 2021Mange har forelsket sig i de smukke plankeborde, som emmer af natur og har en varm glød. Hvis der er en gør-det-selv-type gemt i dig, vil det glæde dig at høre, at plankeborde ikke bare er utroligt fine, men også til at lave selv. 

Her får du et par gode overvejelser, inden du går i gang.

Skab et plankebord perfekt til dit hjem

Når du selv skal give dig i kast med et plankebord, er der mange muligheder for at sammensætte lige præcis det look, der passer ind i din indretning.

Om du vil beholde naturkanten, så den står mere rå i looket, eller om du vil skære dem mere lige, er op til dig. Du kan vælge at implementere epoxy som midterstykke mellem to lange planker og udsmykke det ved at lægge blomsterblade eller andet smukt i.

De forskellige ben kan give dit plankebord forskellige looks alt efter, om du er til den nordiske minimalistiske indretning eller det mere rå og industrielle look. Der er helt sikkert et par bordben i en form og et materiale, der falder i din smag. Vær dog opmærksom på, at du skal vælge bordben, som kan holde en del vægt, da plankeborde er tunge.

Det praktiske

Du skal selvfølgelig bruge nogle flotte planker. Antallet varierer efter, hvor stort dit bord skal være, og hvor brede plankerne er. 

Dertil kommer naturligvis længden. Har du et stort spiseområde, kan det bære et længere bord. Rummer dit hjem ikke så meget plads, skal du lave et plankebord i mindre format med fx plads til fire stole og selvfølgelig gæster i begge ender.

Få en masse inspiration på nettet, så du er klædt godt på til at gå i gang med at lave dit eget plankebord. Lav en aftale med et savværk i nærheden, så du får planker til dit behov.

God fornøjelse!

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK