Hvorfor spiller nogen stadig music på en pladespiller?

nordhavn avis.dk www.av cables.dk 12 10 2021Har du undret dig over, at nogle mennesker stadig vælger at høre deres yndlingsmusik på en pladespiller? 

Der er jo så mange måder, man kunne vælge at spille musik på, som ikke bare er mere almindelige, men som også er langt nemmere og mere praktiske i en moderne hverdag. Alligevel foretrækker nogle mennesker fortsat at gøre det på en mere gammeldags facon, så hvorfor?

Hvem bruger en pladespiller?

Måske kunne man fristes til at tro, at det i høj grad er ældre mennesker, som er vokset op med LP’er, der vælger at fortsætte med at høre dem frem for at gå over til digital musik. De udgør også en del af den befolkningsgruppe, der holder traditionen i live, men det er ikke nødvendigvis af nostalgiske årsager.

Flere yngre mennesker foretrækker også at spille musik på en pladespiller, selvom de måske aldrig har haft en i løbet af deres opvækst. 

Mange af dem, der rent faktisk foretrækker denne musikafspiller, er faktisk folk, der går meget op i lyd. Selv i en verden af streaming vil de altså vælge at høre musik på denne måde.

Hvad er godt ved LP’erne?

Måske har du allerede lagt to og to sammen, for hvis dem, der går op i musik og lyd, vælger at høre musik fra LP’er, så må det være fordi, der faktisk er noget godt ved lyden.

Mange musikkendinge eller Hi-Fi-nørder hævder faktisk, at lyden fra en pladespiller helt enkelt er bedre. Det kan både være fordi, de får en mere autentisk og mindre perfekt lyd, og fordi de mener, at det er sådan, den bedste musik er lavet til at blive hørt.

Alt dette er selvfølgelig kun et spørgsmål om holdning, men der er ingen tvivl om, at lyden er anderledes fra en LP. Måske skulle du også selv prøve at finde ud af, hvad der er bedst.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK